Tack Skurups Sparbank som stöttar vår utveckling!!!

Text från Skurup Sparbank på Facebook

Ovärderligt stöd gav nytt besöksrekord

Årets vårrunda blev föreningen Visit Goda livet på Söderslätt & Sydkusten mest välbesökta vårrunda sedan starten 2013, något ordförande Ameli Rosenqvist tackar bidraget från Skurups Sparbanks Miljonen för. Den årliga vårrundan ger besökarna möjlighet att med hjälp av en karta och broschyr upptäcka lokala företag i bygden som erbjuder hantverk, mat, fika och olika produkter.

– Tidigare år har medlemmarna delat på kostnaderna vilket tyvärr gjort att vissa inte kunnat delta. I år kunde alla som ville vara med utan att behöva bekymra sig för ekonomin vilket har varit ovärderligt, berättar Ameli glatt. Mycket av bidraget har använts till att förbättra och utveckla vårrundan. Vi har skapat en karta och ett program till gästerna som de kan följa för att besöka de föreslagna rutterna och hållplatserna med caféer, restauranger, gallerier och butiker.

Föreningen Visit Goda livet på Söderslätt & Sydkusten startades av Ameli Rosenqvist 2012 med syftet att skapa aktiviteter som gynnar föreningens drygt 30 medlemmar och bidra till utveckling. Vårrundan med sina hållplatser hos medlemmarnas företag och verksamheter är en av aktiviteterna som årligen återkommer. Bidraget från Skurups Sparbank används även till att hålla igång och utveckla föreningens hemsida samt att producera broschyren “Goda livet på landet, guide 2017” som översatts till 4 språk – svenska, engelska, tyska och polska.

– Allt detta hade vi aldrig kunnat göra utan bidraget från Skurups Sparbank. Det har varit ovärderligt för oss och vi är väldigt tacksamma. När vi fick beskedet om bidraget så kände vi att: “Yes, nu kör vi!” Alla idéer fanns redan så det var bara att dra igång, en otroligt skön känsla.

Föreningens planer för framtiden är att fortsatt vara ett stöd åt nya företag och hjälpa redan etablerade företag att växa. Det finns även planer på att utveckla guidade turer med olika teman, exempelvis historia eller natur, och marknadsföra dem till polska och tyska turister.

– Och så ska vi anordna en julrunda, det kommer att vara samma koncept som vårrundan fast på vintern. Bidraget räcker långt och vi har mängder med idéer och tankar om hur vi ska använda dem, avslutar Ameli med ett leende.

Vill du läsa mer om Miljonen och ansöka till nästa års utdelning, läs mer på: http://bit.ly/miljonen